Föld napja 2011.04.22

Közös cél : földünk és egészségünk megérzése!

A globalizáció negatív hatásaival találkozunk nap, mint nap. Globális „faluban” élünk felgyorsult sebességgel, ahol az emberiség versenyt fut önmagával. Az ember minden igazi értékkel szemben vakká van téve. Már a tavaszi cseresznyefa virágzását sem vesszük észre..

„Az afrikainak ideje van az európainak órája”- fogalmazza meg Konrad Lorenz Mi európaiak versenyt futunk az idővel, megfosztva önmagunkat a természet szépségétől, tiszteletétől, mert része, részese akarunk lenni a globalizációnak. A globális társadalom fogyaszt és termel, s ezzel együtt természetes életterét pusztítja el. Az ifjúság sokat tehet a jövő érdekében, mert ami ma van, az meghatározza a jövőt.

Mi lehet annál fontosabb, mint a vesztébe rohanó Földet, az önpusztításban megállítani? Nem áthárítani, hanem átérezni kell a felelősséget.
Felelősség: mi magunk és a társaink.
Célunk:

Ennek jegyében zajlott április 19-én iskolánkban „A FÖLD NAPJA” című vetélkedő. Ezen a szellemi erőpróbán minden felső tagozatos osztály versenybe szállt. Több témában is számot adhattak tudásukról a csapatok, sőt a gyakorlatban is megmérettethették magukat egy kerékpáros szlalom pályán, ahol 13+1-es KRESZ TOTÓ kitöltésére is sor került.

A szlalom pályát a „Crazy Bikers kerékpár szervíz” bocsátotta rendelkezésünkre.
Ezúton is szeretnénk megköszönni támogatásukat!
Témáink a környezetvédelmi vetélkedőn:

A következő eredménnyel zárultak a nap eseményei:
I. helyezett: 8.a osztály
II. helyezett: 7.b osztály 8.b osztály
II. helyezett: 8.c osztály