2014. március 13 – NANBUDO sportnap

Rendhagyó sportnap tartásával népszerűsítette sportját, a NANBUDO-t a Szövetség néhány lelkes tagja, aki szabadságát feláldozva mutatta be iskolánkban ezt az önvédelmi és egészségmegőrző tevékenységet. Erről a Nagy Sportágválasztó honlapján a következő híreket olvashatjuk:
http://www.sportagvalaszto.hu/index.php?m=14326&id=10916

Nanbudo órák a váci Radnóti Miklós Általános Iskolában

2014. március 13-án látványos bemutatót és rendhagyó, "nanbudos" testnevelés órákat tartottak a NanBudoPest Se edzői és versenyzői a váci Radnóti Miklós Általános Iskolában.

A budapesti sportegyesület tagjai és a váci iskola diákjai, valamint néhány tanáruk 2013 őszén találkoztak először a Budapesti Nagy Sportágválasztón. A sportágválasztó ötlete és a nanbudokák hozzáállása annyira megtetszett az iskola jelenlévő nevelőinek, hogy 2013/14-es tanévben az iskola hasonló rendezvényt szervezett.
A "Mozdulj rá!" elnevezésű programsorozat keretében a budapesti sportolók lehetőséget kaptak az iskola csak nem összes diákjával való találkozásra, ahol kettesével összevont osztályoknak tarthattak rendhagyó testnevelés órákat, valamint látványos bemutatót az egész iskolának az óraközi szünetben.

Az órákon a diákok megismerkedhettek alapvető eséstechnikákkal, néhány ütés- és rúgástechnikával, egyszerűbb önvédelmi gyakorlatokkal, valamint a nanbudo egészségmegőrző programjába is betekintést nyerhettek.
A diákok élvezték az általuk megszokottól eltérő mozgásformákat, mosolygós arcuk, valamint a nevelő testület elégedettsége előre vetítheti egy akár hosszabb távú együttműködés sikerét is. Legközelebb májusban találkozhatnak a váci diákok és szüleik a nanbudoval, az iskolában megrendezésre kerülő következő sportprogramon, a "Sport Kóstoló" nevű rendezvényen."

VIDEÓN is láthattok egy rövid filmösszeállításta 2014. március 13-i NANBUDOs önvédelmi sportnapunkról:
https://www.dropbox.com/s/0bgbkpqbfrbjqhb/vac.mp4