Karácsony 2010

Életnagyságú Betlehem az iskola bejáratánál

Vác Művelődési és Oktatási Bizottsága a karácsonyi ünnepekre készülve, szabadtéri ember nagyságú betlehem készítésére írt ki felhívást november hónapban, általános iskolák számára. A meghirdetett verseny célja az volt, hogy a betlehemi istállók elkészítése során, a gyerekek többet megtudjanak a karácsonyról, és ráhangolódjanak az ünnepre.
Iskolánk szülői munkaközösségének lelkes tagjai időt, energiát nem kímélve vetették bele magukat a munkába. Apukák fúrtak-faragtak, anyukák gyermekeikkel gyűjtést rendeztek, varrtak, festettek. Teljes összefogás, közös munka, a cél érdekében. Nagy izgalommal vártuk az eredményhirdetés napját, és örömmel mondhatjuk, hogy méltó helyen végzett iskolánk. A dicsőséges 2. helyet sikerült megszereznünk.
Könnyek a meghatottságtól. Igen, megcsináltuk! Büszkék vagyunk erre az eredményre. Sokat dolgoztunk, de megérte!

Karácsonyi ajándékkészítés

Karácsonyi bazár

Az idén első alkalommal került iskolánkban megrendezésre a karácsonyi kézműves vásár. December 17-én, pénteken 14 órakor nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt az ADVENTI BAZÁR. Számtalan ötlet, s mindez a diákok munkáit dicséri. Sok száz érdeklődő, vásárló vette birtokba a bazárt, s gyarapította alapítványunk kasszáját. Ezúttal is szeretnénk megköszönni, hogy nálunk vásároltak. Várjuk őket jövőre is! A karácsonyi vásáron nemcsak Radnótis diákok által készített ajándéktárgyat vásárolhattak az érdeklődők, hanem vásárosok jóvoltából fazekasárut, ékszereket és fajátékokat is.
A vásárral egy időben iskolánk udvaráról városnéző Mikulásvonat vitte Deákvár városrész túrára a gyermekeket és szüleiket. Mínusz 8 fokban is mosolyogva, arcuk kipirulva, plédbe bebugyolálva kukucskáltak ki az ablakon kicsik és nagyok, és kiabálták - „Boldog karácsonyt!”
A vonat megérkezése után sem kellett dideregni, mert forró tea került a poharakba, és jöhetett a következő körutazás. „Anya, még egyszer, még egyszer!”- hangzott. Anyu pedig még egyszer felült a kisvonatra, és újra robogott gyermekével a végtelenbe.

Városnéző kisvonat indúlt iskolánkból

Karácsonyi ünnepség