RADNÓTISOK A SPORTÁGVÁLASZTÓN
2011.09.16.

A hagyományokhoz híven a Radnótis diákok ebben az évben is sportosan kezdték a tanévet. Immár 6. alkalommal veszünk részt a Budapesten megrendezésre kerülő a sportot népszerűsítő programon. Idén az 5. évfolyamosok osztályfőnökük és testnevelő tanáruk vezetésével egy egész napos program keretében vehették birtokukba, a több mint 90 sportágat bemutató „ játszóteret „.
A sportágak széles spalettáját felvonultató rendezvényen edzők és olimpiai bajnokok próbálták megszerettetni sportágukat a diákokkal. A kosárlabdázástól a lövészetig, a jégkorongozástól a falmászásig, a kerékpározástól a bobozásig mindenki talált az érdeklődésének megfelelő mozgást. Igen népszerű volt a lovaglás, és a Rippel fivérek hatalmas gumiasztala. Kipróbálhatták az evezést és a kajakozást. A nagyszínpadon együtt táncolhatták az egyre népszerűbb zumbát több mint 100 résztvevővel.
A gyerekek ügyességi feladatokban vehettek részt melyek sikeres teljesítéséért jutalomban részesültek. A napjainkra jellemző mozgásszegény életmód alternatívájaként fontosnak és hasznosnak találjuk, hogy tanulóinknak megmutathatjuk a hasznos és egészséges szabadidő eltöltés lehetősségeit.